GGZ Groep logo

Een depressie kan weken, maanden of zelfs jaren aanhouden. Uiteindelijk gaat een depressie bijna altijd over. Wie zich op tijd bewust wordt van depressieve gevoelens of stemmingsvermindering kan gelukkig vroeg hulp zoeken.

Een goede reden om snel na vaststelling van een depressie te starten met behandeling is het behoud van werk, inkomen en uw sociale omgeving. Een goed begin is het maken van een afspraak met uw huisarts. Samen kunt u de mogelijkheden bespreken.

Wie depressief is, kan ook een afspraak maken met een therapeut van de GGZ Groep om te kijken wat de mogelijkheden tot behandeling zijn.

Er bestaan verschillende behandelmethodes voor depressie:

De GGZ Groep onderscheidt zich in de behandeling van depressie door het aanbieden van de combinatie van cognitieve gedragstherapie enhartcoherentietraining. GGZ Groep richt zich hierbij op de psychische én de lichamelijke componenten van uw klachten. Wij maken hierbij gebruik van bewezen effectieve behandelmethodes voor depressie.

 • GGZ Groep werkwijze

  Tijdens de behandeling worden verschillende oefeningen met u gedaan en wordt het huiswerk en de voortgang van de therapie besproken.

 • Werkwijze GGZ Groep

  Een onderdeel van de behandeling bestaat uit hartcoherentietraining waardoor u dieper zult kunnen ontspannen.

 • Behandelmethoden GGZ Groep

  Iedere sessie zal uw therapeut bijhouden hoe de behandeling verloopt en aanpassen aan uw persoonlijke situatie.

 • Onze aanpak GGZ Groep

  Tussen de sessies zult u thuis aan de slag gaan met het maken van huiswerk en het doen van oefeningen.

Wanneer kan de GGZ Groep U helpen bij een depressie?

Heeft u last van somberheid of depressieve klachten? De GGZ Groep kan u in dat geval helpen van uw depressie af te komen. De depressiebehandeling van de GGZ Groep is effectief wanneer u gemotiveerd bent om huiswerkopdrachten te maken en om naar uw eigen gedrag te kijken. De behandeling vindt plaats in een aansluitende periode van tien weken. Hierin is het belangrijk dat er geen activiteiten zoals vakantie, verhuizing of verandering van baan plaatsvinden. Dit zorgt voor de continuïteit van de behandeling.

Wanneer kan de GGZ Groep U niet helpen bij een depressie?

De GGZ Groep kan worden ingezet bij het behandelen van veel soorten klachten. Toch is een succesvolle behandeling niet altijd haalbaar. De GGZ Groep kan niet alle verschillende soorten depressie behandelen.

Blijkt tijdens de intakeprocedure dat er sprake is van een bipolaire stoornis (manische depressie) of van een depressie met psychotische kenmerken, dan zal onze behandeling niet toereikend zijn. Wij zullen met u bespreken welke behandelmogelijkheden beter geschikt zijn.

Het kan zijn dat er naast een depressie nog andere problemen spelen en waar de GGZ Groep geen geschikte behandelmethode voor heeft. Denk hierbij aan een verslaving. Ook in dat geval wordt in overleg bekeken welke behandelmogelijkheden er zijn.

Nog een reden om een behandeling niet uit te laten voeren, is wanneer er een persoonlijkheidsstoornis of ernstige psychiatrische problemen aanwezig zijn. Een intensievere behandelvorm is in dit geval aan te raden. GGZ Groep zal u om die reden doorverwijzen. Wanneer er problemen aanwezig zijn die van meer klinische aard zijn, dan dient op individuele basis worden besloten of er tot behandeling wordt overgegaan.

Heeft u nog vragen?

Bel ons op:

040-2364111 .

Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 bereikbaar

Copyright © 2010 - 2023 GGZ Groep, Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Sitemap